Kip Chimehuin met Geroosterde Bieten 

Kip

  • 2 hele kippen (ca. 1,2 kg), in butterfly-stijl
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels citroenzest
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Geroosterde bieten

  • 8 middelgrote rode bieten
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 50 g geitenkaas, verkruimeld
  • Handvol gemengde bladgroenten (bijv. rucola en veldsla)
  • Zout en peper naar smaak

Chimichurri

  • 1 bos koriander
  • 1 bos peterselie
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak

Benodigheden

 Kip Chimehuin en Gegrilde bieten van The Barrel

Dit gerecht laat zien hoe gemakkelijk en veelzijdig onze barbecue The Barrel in gebruik is. Terwijl de kip langzaam wordt gerookt in de verticale barrel, kun je tegelijkertijd in de horizontale barrel perfecte gegrilde bieten bereiden. Alles komt samen in een smaakvol gerecht met frisse toetsen van chimichurri en gegrilde groenten.

Voorbereiding van de bieten

  • Snijd de kapjes van de bieten af, maar laat de rest van de schil intact.
  • Doe de bieten in een pan met water en voeg 3 eetlepels balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie en een snuf zout toe.
  • Kook de bieten tot ze  gaar zijn (ongeveer 30-40 minuten, afhankelijk van de grootte). Laat ze iets afkoelen voordat je ze verder verwerkt.

Voorbereiding van de kip

  • Verwijder met een schaar de ruggengraat van de kip. Snijd daarna de wishbone uit, draai de kip om en druk op de borst om deze plat te maken zodat hij gelijkmatig grilt. Bekijk het filmpje aan de onderkant van het recept voor volledige instructies.
  • Stamp citroensap, rozemarijn, citroenzest, knoflook, olijfolie, zout en peper in een vijzel tot een grove marinade.
  • Wrijf de kip aan beide kanten in met de marinade. Laat 30 minuten tot een paar uur marineren in de koelkast.

Klaarmaken van de barrels

  • Verticale barrel: Steek de rookton aan met eiken- of kersenhout en zet het rooster op de middelste stand.
  • Horizontale barrel: Steek deze aan met houtskool en plaats twee roosters:
  • één direct boven de kolen voor direct grillen.
  • één indirect op de hoogste stand voor langzaam garen.

Grillen van de kip in de barrels

  • Grill de kip eerst direct boven de kolen in de horizontale barrel, 5 minuten per kant, op de laagste roosterstand tot goudbruin.
  • Verplaats de kip naar de verticale barrel en rook deze 2-3 uur op 120 °C.
  • Laat de kip na het roken rusten voordat je deze aansnijdt.

Grillen van de bieten

  • Geef de gekookte bieten een stevige tik met een slagersmes of een ander plat voorwerp, vergelijkbaar met hoe je een schnitzel plat slaat. Doe dit een paar keer, maar zorg ervoor dat de bieten heel blijven. Wrijf ze vervolgens licht in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Grill de bieten 10-15 minuten direct op het rooster in de horizontale barrel, terwijl de kip ligt te roken in de verticale barrel. Met onze barbecue, The Barrel, kun je deze stappen eenvoudig tegelijkertijd uitvoeren. Draai de bieten halverwege om.

Chimichurri maken

  • Snijd de rode peper in stukjes en de rode ui in kwarten voordat je begint. Doe vervolgens de koriander, peterselie, rode peper, knoflook, rode ui, rode wijnazijn en limoensap in een keukenmachine. Mix tot een grove saus. Breng op smaak met zout, peper en een royale hoeveelheid olijfolie.

Samenstellen van het gerecht

  • Pak een bord en leg de gegrilde bieten hierop. Strooi de rucola over de bieten, gevolgd door de verkruimelde geitenkaas. Besprenkel met olijfolie en azijn, en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de kip op een snijplank, snijd deze doormidden en schep de chimichurri erover. Serveer alles samen op tafel.

Eet smakelijk! 🍴

Verken onze heerlijke recepten en innovatieve producten….