CALMARI sALADE
Ingrediënten
- Octopus
- 2 Citroenen
- 2 teentjes knoflook
- 1 Lollo blonda
- 1 Cherry tomaten
- 1 peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Wat is Beer Can Chicken?
Een Beer Can Chicken is een manier van koken waarbij een geheel kip op een barbecue wordt bereid met behulp van een gedeeltelijk gevulde blik bier als standaard voor de kip. Het bier in het blik verdampt en creëert stoom, waardoor de kip vochtig en smakelijk blijft. De kip wordt meestal gekruid en gedurende enkele uren indirect verhit gekookt
Rub maken
- Voeg alle ingrediënten voor de rub in een jampot. Schud de kruiden en
specerijen dit is je rub voor op de kip. Zorg ervoor dat alles goed is afgewogen.
Beer Can Chicken
- Open een bier blikje ik gebruik het liefst een Leffe blond, schenk 1/3 leeg in een glas. Plaats nu voorzichtig de gehele kip op het blik en schijf de kip heen totdat ongeveer 2/3 van het blikje niet meer zichtbaar is.
- Pak je hele kip en bestrooi met de 3 eetlepels zelfgemaakte Chipotle Rub, zorg ervoor dat je alles bedekt met de Chipotle Rub ook onder de huid.
- Maak een stapel in de barbecue van hout (liefst kersen), wacht totdat je om fase 3 zit van de verbrandingscyclus, dat betekent hout vurig is en blauwe rook creëert, steek nu een thermometer in de dij van de kip en plaats de kip in de indirecte hitte zone op de barbecue.
- Sluit de grill deur je wilt ongeveer dat de kookruimte 120/140 graden is. Probeer de temperatuur te controleren door middel van de sluiten en openen van de ventilatieschijven. Laat de kip ongeveer 1,5 uur roken en als de temperatuur van de kip 70 bereikt is het klaar.
- Als de kip een interne temperatuur heeft van 70 graden kan je de kip eruit halen. Haal de kip voorzichtig van het blik bier af en laat de kip 10 minuten rusten.
- Gebruik je snij skills en snij de je Beer Can Chicken in je lievelingsstukken.