Wat is BBQ rub eigenlijk?
Een barbecue rub is een mengsel van specerijen en kruiden dat wordt gebruikt om vlees of groenten mee in te wrijven voordat ze op de barbecue worden bereid. Het helpt om smaak toe te voegen en een krokant korstje te creëren. Rubs kunnen verschillen in samenstelling, maar meestal bestaan ze uit zout, peper en kruiden zoals paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn en mosterdpoeder. Sommige rubs kunnen ook suiker of honing bevatten om een zoete smaak toe te voegen.
Wij gaan nu Chipotle Rub maken dit is een middel pittige rub lekker voor kip maar ook andere stukken vlees
Ingredienten
- 2 Eetlepels gram kristalsuiker
- 1 Eetlepel Chipotle chili poeder
- 2 Eetlepel pimenton Du Murica
- 1 Eetlepel Colman’s mustard powder
- 1 Eetlepel komijn poeder
- 1 Eetlepel zout
- 1 Eetlepel Knoflookpoeder
- 1 Eetlepel Uienpoeder
- 1 Theelepel Zwarte peper
Mix al deze ingrediënten samen in een jampot of voedsel container. Het is belangrijk dat je verse kruiden gebruikt, ook al zijn het gedroogde kruiden deze verliezen ook smaak. Experimenteren raden we zeker aan voeg is een specerij toe. Wil je de rub gebruiken klink op deze link voor een heerlijk recept.