Texas Spareribs
Ingrediënten Spareribs
- 1000 gram spareribs (1 dik bevleesde ribben)
Ingrediënten Rub
- 10 gram zeezout
- 10 gram zwarte pepperkorrels
Benodigdheden
- The Barrel
- Eikenhout of houtskool
- Sauspannetje
Ingrediënten Barbecueesaus
- 500 ml ketchup
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 75 ml appelsap
- 100 ml appelazijn
- 2 eetlepels uienpoeder
- 2 theelepels pimentón de la Vera (gerookte paprikapoeder)
- 2 eetlepels Colman’s mosterdpoeder
- 2 theelepels worcestersaus
Rub maken
- Maal de zwarte peperkorrels en het zeezout grof in een vijzel.
- Verwijder het vlies aan de achterkant van de spareribs. Dit doe je door met een mes een hoekje van het vlies los te maken en het eraf te trekken.
- Breng de rub royaal aan op beide kanten van de spareribs en wrijf goed in.
Barbecue voorbereiden
- Steek de verticale barrel aan en gebruik eikenhout voor een mooie rooksmaak.
- Zorg dat de temperatuur in de barrel tussen 120°C en 140°C ligt.
- Plaats het ronde rooster op de hoogste stand en leg de spareribs op het rooster.
- Laat de spareribs ongeveer 2,5 uur roken.
Barbecuesaus maken
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus (ketchup, bruine basterdsuiker, sojasaus, balsamico-azijn, appelsap, appelazijn, uienpoeder, gerookte paprikapoeder, mosterdpoeder en worcestersaus) in een pan.
- Plaats de pan in de barbecue of kook de saus op het gasfornuis tot alle suiker is opgelost en de saus licht is ingedikt.
Afwerken van de spareribs
- Haal de spareribs uit de barrel en smeer ze royaal in met de zelfgemaakte barbecuesaus, aan beide kanten.
- Wikkel de spareribs in aluminiumfolie.
- Plaats de ingepakte spareribs terug in de barrel en laat ze nog eens 2 uur roken.
Serveren
Haal de spareribs uit de barbecue, pak ze voorzichtig uit en geniet van de sappige, smaakvolle spareribs!