Gegrilde Sardientjes

Ingredienten

  • 8 Sardientjes
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel Chilipeper
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Citroen 
  • Zout en peper
  • 1 bos Peterselie
Upload Image...

Hoe kun je het best vis bereiden op de BBQ

Ben je op zoek naar een verrukkelijk recept om vis op de barbecue te bereiden? Zoek niet verder! In dit recept delen we een smaakvol en eenvoudig recept voor sardientjes op de BBQ. We laten je stap voor stap zien hoe je sardientjes kunt vlinderen, een verfrissende salsa kunt maken en ze direct op de grill kunt bereiden. Het resultaat? Een onweerstaanbaar gerecht boordevol smaak, perfect voor een zomerse barbecue.

Fileren vis 

  1. Fileer de vis door middel van de vlindertechniek. Om een sardien te vlinderen, begin je met het grondig afspoelen van de vis onder koud stromend water om eventuele overgebleven schubben of restjes te verwijderen. Vervolgens snijd je de kop van de sardien af, net achter de kieuwen, met een scherp mes of een kleine schaar. Plaats de vis daarna met de buik naar boven op een snijplank en druk hem voorzichtig plat met je hand. Met je duim of de punt van een mes ga je dan langs de ruggengraat, beginnend bij de kant waar de kop zat, en maak je de graat voorzichtig los van het vlees. Trek de graat langzaam naar de staart toe, zodat de filets aan elkaar blijven zitten en de vis zich als een boek opent. Spoel de sardien nogmaals af onder koud water om eventuele restjes te verwijderen en dep hem droog met keukenpapier

Instructies barbecue

  1. Voordat we van deze heerlijke sardientjes kunnen genieten, moeten we ervoor zorgen dat de barbecue perfect is voorbereid. Laten we de barbecue gereedmaken!
  2.  Pak een houtskoolstarter en vul deze met houtskool. Steek de houtskoolstarter aan en laat de kolen langzaam ontbranden.
  3. Vul de helft van de grill van The Barrel met de gloeiendhete kolen zodat je een direct en indirecte grill plek hebt.

Bereidingswijze Sardientjes

  1. Snij een bos peterselie fijn, 3 teentjes knoflook fijn, een halve chilipeper, stop deze ingrediënten in je vijzel samen met 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroen. Stamp de ingrediënten fijn , proef de salsa voeg zout en peper toe naar smaak
  2. Met een kwast smeer de binnenkant van de sardientje in met de salasa. Leg de sardientje op elkaar zodat de huid naar buiten steekt
  3. Leg de sardientje op het klemrooster houd zie ongeveer 5 cm van de kolen af en grill voor ongeveer 2 minuten per kant dit ligt aan de dikte van de sardientjes
  4. Haal dan de sardientjes van de grill af en kijk af deze gaar zijn. zo niet kan je ze altijd even terugzetten.
  5. Nadat je de sardientjes van de grill hebt gehaald en gecontroleerd hebt of ze gaar zijn, leg je ze op een serveerbord en besprenkel je ze met een beetje vers citroensap. Dit voegt een frisse, zure smaak toe die perfect past bij de rijke en hartige smaken van de gegrilde sardientjes en de salsa. Serveer de sardientjes direct om optimaal te genieten van de smaak en textuur.

Bekijk een van onze heerlijke recepten